Stelvio brengt € 63.276,-op

Stelvio brengt € 63.276,-op

Driebergen, 18 juli 2018 – De 3bergentocht.nl heeft een bedrag van 63.276,- euro* opgebracht en de teller is nog niet gestopt. Het gezin Faaij uit Driebergen, welke ieder jaar deze tocht organiseert, had dit jaar de beklimming van de Stelvio pas op het programma. 22 deelnemers gingen met hun mee naar Italië.

Stelvio medal klTerwijl in Nederland een hittegolf huis hield was het perfect sportweer in de Alpen. Het was heerlijk koel bij de start, ongeveer 18 graden, en lekker warm bij de finish, 28 graden. “Alle deelnemers hebben de finish gehaald op hun eigen manier en gelukkig zijn we allemaal heel en gezond boven aan gekomen,” verteld Klaske, die het toch altijd heel spannend vindt, want er gaan per slot van rekening ook patiënten mee naar boven. Van alle deelnemers haalde dochter Noa (14 jaar) het meeste geld op: ruim 7.000 euro. ,,Ze heeft bijna 300 brieven naar bedrijven gestuurd om haar te sponsoren’’, vertelt moeder Klaske. ,,Ze begon er al in september mee. Het is ongelofelijk wat ze voor elkaar heeft gekregen."

Patiënten met een hersentumor hebben een korte levensverwachting. Iedere dag overlijden 12 mensen in Nederland door een hersentumor. Vier mensen door een primaire hersentumor, acht mensen per dag door een uitzaaiing van een andere kankersoort in de hersenen. En toch gebeurt er relatief erg weinig onderzoek naar deze vernietigende ziekte. Dat willen wij met onze tocht veranderen. Bij iedere ziekte zie je dat meer onderzoek de behandeling verbeterd en genezingskansen verhoogd. Daar maken wij ons sterk voor samen  met Stichting STOPhersentumoren.nl. Het enige fonds in Nederland wat hersentumoronderzoek als speerpunt heeft.

Volgend jaar 31 mei gaat de Driebergentocht naar de Tourmalet in de Pyreneeën. Vanaf 1 september kun je je inschrijven en beginnen met trainen en sponsoren werven.

 

 

* € 7.234 euro van de opbrengst is voor onderzoek naar "Goedaardige hersentumoren",  daarom zul je in ons jaarverslag 2018 een opbrengst van € 59.595 zien staan.Doe ook mee met deze mooie actie voor de kankerbestrijding !