Onze drive achter De Bergtoppers
Jeannette van Nieuwkoop - Mei 3, 2019

Ja dan ben je opeens ingeschreven bij 3bergentocht en moet je je best doen om €1500,- pp binnen te halen en omdat ons team al vrij snel op de 6 personen kwam wil dat zeggen €9.000 voor ons team!! Pfff dat lukt ons nooit was ons eerste gedachten, maar we gaan ons best doen.


Zo zijn we met elkaar een avond bij elkaar gekomen om onze accommodatie te bespreken en te brainstormen wat we kunnen doen om geld binnen te halen. Annemiek wilde graag taarten en cupcakes bakken en verkopen en gezamenlijk vonden we een high tea wel leuk, ook een sportieve avond, flessendonatie, verloting kwam ter sprake. Dus onze drive was er en dan nog wel alles uitvoeren!


De taarten van Annemiek liep als een trein wat ze zelf niet had verwacht. 50 appeltaarten in een weekend was een hele klus samen met haar moeder die haar bijstand en zo had zij al snel de €1500,- bij elkaar gespaard met haar donaties.


Flessen donatie had ik vorig jaar al aangevraagd bij onze plaatselijke Albert Heijn en deze was de hele maand februari voor ons en leverde €386,65 op. Ook bij Albert Heijn in Moordrecht zijn de donatie emballage bonnen voor ons vanaf 7 mei dus dat blijft nog even spannend. Verder staat er bij mij voor ons huis een grote groene container, beschikbaar gesteld door de cyclus, waar iedereen zijn lege statiegeld flessen kan doneren aan ons team, en dit kan nog steeds dus doneer ze aan ons.


Dan de high tea, liefst met zo min mogelijk onkosten zodat alles ten goede komt voor ons team. Voor de locatie konden we gebruik maken van mijn zwager die een eigen bedrijf heeft met een mooie loods. Dan de uitnodigingen via social media en waren blij als er een aanmelding binnen kwam, we hadden al snel 8 mensen, maar ja we wilden naar de 50-60 man. Gelukkig namate de datum dichterbij kwam melde zich steeds meer mensen aan en kwamen we op de 50. Servies regelen, hapjes bedenken, en winkels aanschrijven voor donaties en wat een liefdevolle mensen zijn er die ons hebben geholpen met serviesgoed, tafels, stoelen, partytent, baksels en prijzen, want ook dat wilde we bij de high tea doen, een verloting en de prijzen werden door vele (zelfstandige) ondernemers gedoneerd zodat we vele mooie prijzen konden verloten. Ook doneerde twee Albert Heijn winkels, Moordrecht en bloemendaal, en de Jumbo uit Waddinxveen al onze boodschappen zodat we geen kosten hadden. De lootjes verkoop liep super en deze dag was zeer geslaagd en leverde ons team een bedrag op van €3252,50 


En dan heb ikzelf overal spaarbussen neer gezet zodat ook daar wat geld in kwam en Kees zijn moeder is een super collectant geworden voor ons team want haar bus was toch wel het beste gevuld met €154,- 


Ook stond ikzelf in het hart v Holland en Marion in het gouwe koerier en vlak voor de high tea was er een interview met Marion en Chantal voor het AD groene hart, wat super gaaf was dit om zo aandacht te vragen voor STOPhersentumoren.


Als knuffel-Buddy Waddinxveen verkopen wij naast de knuffel ook leuke sleutelhangers via ons Facebookpagina en op evenementen, ook hiervan hebben we leuke bedragen op onze rekening mogen bijschrijven. Zo ook nog met Koningsdag waar we een kraam hebben gewonnen van brownies&downies Gouda en hebben we incl de donaties een bedrag van €190,- bij mogen schrijven


Daarnaast hebben we ook heel mooie, kleine, grote en ontroerende donaties mogen ontvangen van heel veel lieve mensen die ons steunen met dit doel, elke € is zeer welkom voor meer onderzoek naar hersentumoren!


En nu zijn we bezig met het organiseren van een zumba marathon op 19 mei. Van 12.30 tot 15.30 kan er voor €5,- p.u. 1,2 of zelfs 3 uur gedanst worden op muziek o.l.v. ervaren instructeurs i.s.m zumba fun Waddinxveen. Wie hieraan wilt deelnemen kan zich aanmelden bij debergtoppers2019 gmail.com en hiervoor hoef je geen dans ervaring te hebben maar gaat het om plezier en een hele gezellige middag! 


En zo hebben wij met al deze actieviteiten en donaties  al een mooi bedrag binnen kunnen halen van €9.351,- en daarmee hebben we ons zelf overtroffen. En we gaan door omdat we zo dicht bij de €10.000,- zitten. Met dit geld kunnen wij een bijdrage leveren aan een onderzoek zodat degene die de diagnose hersentumor krijgt dit geen doodvonnis meer hoeft te zijn wat nu nog steeds het geval is.


Like ons op Facebook > De- Bergtoppers  en op knuffel-buddy Waddinxveen Doe ook mee met deze mooie actie voor de kankerbestrijding !